etusivu diskografia historia kuvagalleria sukupuu timon kitarat uutisia

 

The Beatles

Scene: Hämeenlinna syksyllä 1964. Elokuvateatteri Cinema esittää elokuvaa yeah yeah tässä tulemme ja sen näkee myös timo huovinen, hämeenlinnan lyseon toisluokkalainen. Filmi jättää lähtemättömän jäljen nuoreen mieleen. "Beatles ja 'A Hard day's night' -elokuva syksyllä 1964 oli kuin uskoontulo. Se oli käännekohta mun elämässä. On aika sitä ennen ja sen jälkeen."

 

KITARANSOITTO "Olin saanut vanerilandolan jo kesällä 1965, mutta eihän sellasella 'kitaralla' voinut edes harjotella. Soittaminen alkoi Kawai-sähkökitaralla kun luokkatoverini Tampereen Lyseossa, Esko Halivaara a.k.a Immu Kääpä lainasi mulle Hendrixin 'Hey Joe'-singlen. Sen intro inspiroi välittömästi alottamaan vakavammat soittoharjoitukset."

Vox keikkajuliste -1978

 

Biisilista

BÄNDIN PERUSTAMINEN Timo oli soittanut jo muutamassa cover-bändissä sekä Virtasessa, joka oli Pertti "Veltto" Virtasen johdattama yhtye vuosina 1973-1976. Sen hajottua tuli viimein ajankohtaiseksi perustaa oma bändi soittamaan R&B:tä ja brittipoppia. "Olin tutustunut neekerimusikkiin brittibändien kautta ja kuusikymmenluvun lopulta lähtien alkoi Suomestakin saada Muddy Watersin, Howlin Wolfin, Chuck Berryn ja Bo Diddleyn levyjä. Niiden lisäksi kuuntelin vanhoja 50-luvun tähtiä, Buddy Hollya, Eddie Cocrania, Link Wraytä, Jerry Lee Lewisiä ja muita, joten VOXia kasatessani mulla oli mielikuva siitä millainen tulisi olemaan bändin tyyli." Ensimmäinen VOX-inkarnaatio aloitti vuodenvaihteessa 76/77 "Just a Rock Band"-nimellä.

 

BÄNDIN NIMI "Sen lopullisen nimen keksin eräänä päivänä kun auringon valo osui sillosen kämppäni nurkassa olevaan vahvistimeen. Kultaisin kirjaimin häikäisi silmiä etupaneelin logo 'VOX'."

Vox vahvistin

LEVYT Levyjä VOXilta julkaistiin viisi singleä ja kaksi LP:tä kolmella eri levymerkillä.
Niitä ei ole julkaistu koskaan uudelleen CD:llä, lukuunottamatta joitakin Suomirock-kokoelmia.

 

Lippu

BÄNDIN LOPPU Vox lopetettiin vuonna 1990, kun Tommi Kekoni lähti Kikka Laitisen Gasoline Girls & Petrol Boysiin. Viimeinen keikka oli Tampereella, Tullikamarin klubilla pidetyissä Chuck Berryn 64-vuotisbileissä, missä VOX esiintyi Berry Pickers-nimellä soittaen setillisen pelkkää Berryä.

 

MITÄ VIELÄ "Jäljellä on runsaasti julkaisemattomia VOX-nauhoja, muun muassa yllämainittu Berry-keikka, joten mistä sen tietää vaikka joskus vielä ilmestyy se VOX forever-CD, joka jäi aikanaan julkaisematta."

Vox vahvistin